Back to top

WRSA e-ülés

2020. december 14-17. között került megrendezésre a Nyúltenyésztési Világszövetség (World Rabbit Science Association - WRSA) online ülése.

A COVID-19 járvány miatt elhalasztásra került a 2020-ban Franciaországba tervezett 12. Nyúltenyésztési Világkongresszus, mely szokásosan helyet ad az esedékes WRSA ülésnek és a szavazásos tisztújításnak is. A WRSA elnökségének és a tagországonkénti képviselőknek a megbízatása 2020. év végéig szólt. Az elnök ennek lejárta előtt online ülést kezdeményezett, melyen javasolta a jelenlegi bizottság mandátumának hat hónapos meghosszabbítását a tervezett Világkongresszusig, 2021. június 30-ig (ahol az új bizottságot megválasztják a következő négy évre). Felkérte a tagországok képviselőit, hogy javaslatáról online szavazzanak. Emellett december 18-ig adott lehetőséget a WRSA-t érintő kérések vagy kérdések elküldésére.

A főtitkár 2020. december 28-án kelt jelentése szerint a tagországok válasza alapján 22 hivatalos képviselőt kértek fel az online ülésre és szavazásra: Afrika (1 fő), Amerika (1 fő), Belgium (2 fő), Brazília (2 fő), Kína (3 fő), Franciaország (2 fő), Németország (1 fő), Magyarország (2 fő: Dr. Matics Zsolt, SZIE Kaposvár; Dr. Eiben Csilla, NBGK HGI), Olaszország (2 fő), Elefántcsontpart (1 fő), Moldávia (1 fő), Nepál (1 fő), Hollandia (1 fő) és Spanyolország (2 fő). A beérkezett szavazatok alapján mindenki egyetértett a jelenlegi WRSA bizottság mandátumának 2021. június 30-ig tartó meghosszabbításával. A megadott időpontig nem érkezett kérés vagy kérdés. Az elnök december 28-án lezárta az ülést és megköszönte a részvételt.