Back to top

VII. Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál

2021. szeptember 10-12. között immár hetedik alkalommal került megrendezésre Gödöllőn a Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál, melynek idei témája az „Érzékeny Bolygó” volt.

A fesztivál számos művészeti ág – film, fotó, képzőművészet, zene- segítségével hívta fel a nagyközönség figyelmét környezetünk, és bolygónk védelmére, valamint a személyes szerepvállalás fontosságára.

A Fesztivál két filmszemléjére (Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmszemle 7 kategóriával és a Kárpát-medencei Természeti Értékeink Filmszemle 3 kategóriával) közel 2000 film érkezett a világ minden tájáról, melyek közül a szakmai zsűri által legjobbnak vélt alkotásokat több helyszínen tekinthette meg a közönség.

A vetítési programok, a fotó kiállítások, a kézműves vásár és a Trash Art szobor kiállítás mellett megrendezésre került a fesztivál társrendezvénye a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitóeseménye, ahol 10 nemzeti park jelent meg, bemutatva egy-egy tájegység látnivalóit és aktuális programjait.

Az ismeretterjesztő programok között, a kiállítói térben megjelent a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ, mint hazánk legnagyobb és egyben központi génbankja. Kollégáink aktív részvételével poszterek és fényképek formájában bemutatásra kerültek az őshonos haszonnövényeink és haszonállataink. A gyerekek és a családok körében nagy népszerűségnek örvendett a kézműves foglalkozás, a kirakós játék és az ismeretterjesztő feladványok. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nagy sikert aratott és sok látogatót vonzott az üvegfalú bemutató méh kaptár, melyben a méhek tevékenysége közvetlenül megfigyelhető.