Varázshegyi Mackófesztivál az Állatkertben

2017. február 2-5. között a Fővárosi Állat- és Növénykert Varázshegy barlangjában rendezték az Állatkerti mackó fesztivált, melyre meghívást kapott a Haszonállat-génmegőrzési Központ Méhészeti és Méhbiológiai Intézete, hogy a nagyközönség számára is bemutassa a méhészkedés alapjait, érdekességeit, valamint felhívja a figyelmet a mézfogyasztás előnyeire.

Az intézet szakemberei a fesztivál keretében izgalmas programokkal várták a mackók iránt érdeklődőket. Dr. Zajácz Edit, Sisa Anita, Török Barbara, Flórián Márton és Harka Lívia a „Gödöllői Mézmúzeum” bemutató terén megismertették a látogatókat a méhészkedés csodáival és a méhészet alapvető eszközeivel (kaptár keretekkel, keret drótozva, keret műléppel, kiépített keret, kiépített és fedett mézes keret, füstölő, kaptárvas, méhleseprő kefe stb.). E mellett autentikus gyékény kasok és azok használati értékének bemutatására is lehetőség nyílt.

MF1

A tudományos és gyakorlati méhészeti ismertetők mellett érdekes és izgalmas gyermek programokkal is készültek az Intézet dolgozói: színezők, kirakók, memória játék, méhecskefigura készítés és könnyű kvízek várták a helyszínen a gyermekeket, a felnőttek pedig bővíthették méhészeti tudásukat és lehetőségük nyílt méhviasz gyertya készítésére is.

MF2

Szerző: Harka Lívia, fotók: Török Barbara