Back to top

Sajtószemle

Nagy István: a tárca az idei évtől kiemelten támogatja a magyar méz előállítását

Az agrárminiszter szerint növelni kell a magyar méz hazai értékesítését. A magyar méhészet óriási szerepet játszik a vidékfejlesztésben, a vidék népességmegtartó erejében, valamint az ökológiai egyensúly megtartásában – mondta az agrárminiszter vasárnap Gödöllőn, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) XI. kongresszusán.

A biodiverzitás olyan tőke, amelynek elvesztését nem engedheti meg magának az emberiség

Kihalási válsággal néz szembe a Föld, amelynek növény- és állatvilága a dinoszauruszok alkonya óta nem látott ütemben pusztul – figyelmeztet Cristiana Pasca Palmer, az ENSZ Biodiverzitási Egyezményének (CBD) teljesítéséért felelős ENSZ-titkárság vezetője.

Az adventi időszakban is folytatódik a „Kapj rá!” kampány

A halfogyasztást népszerűsíti az AMC a fővárosban. Halas finomságokkal, receptfüzetekkel és gyermekeknek szóló ügyességi játékokkal népszerűsíti a halfogyasztást az Agrármarketing Centrum (AMC) a budapesti „Adventi ünnep a Bazilikánál” elnevezésű rendezvényen. A „Kapj rá!” halfogyasztást népszerűsítő kampány 2018-as állomásairól, valamint az adventi megjelenésről a fővárosi Szent István téren tartottak sajtótájékoztatót a hét elején a promóció szervezői.

A magyar mezőgazdaság erősödésének feltétele az állattenyésztés fejlődése

Az új állattenyésztési törvény megalkotásánál fontos szempont volt, hogy az uniós rendelet szabta keretek között a lehető legjobban védje és segítse a magyar tenyésztőket, valamint a hazai tenyésztés-szervezési rendszer megerősítését - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Magyar Állattenyésztők Szövetégének küldöttgyűlésén, Herceghalmon.

Oldalak