Back to top

Október 4. - Az Állatok Világnapja

Központunk Méhészeti és méhbiológiai Osztálya meghívást kapott a budapesti REX Állatszigeten tartott Állatok Világnapja rendezvényre.

Az október 4-i világnap az állatok védelmére, az élővilág sokszínűségének fontosságára hívja fel a figyelmet.

A rendezvényre kilátogatók számos családi és gyerekprogram (állatsimogató, gyermek színházi előadás, kifestő-kiszínező sarok) mellett ismeretterjesztő és szórakoztató formában ismerkedhettek meg a nagyvárosokban élő és az őshonos állatok, többek között a házi méhek életével is. Nagy népszerűségnek örvendett a bemutató üvegfalu kaptárunk, mely betekintést enged a szorgos méhek zárt életébe és munkájába. A Méhészeti és méhbiológiai Osztály részéről Rácz Tímea előadást tartott, „Méhek között, avagy a méhek csodálatos világa” címmel. Bárczi Gábor kollégánk pedig felkérést kapott a XV. kerületi televíziótól, hogy bemutassa a Méhészeti és méhbiológiai Osztály munkáját és meséljen a beporzók védelmének fontosságáról, a méhlegelők megóvásáról.

E mellett az eseményen bemutatkoztak a REX Állatotthon védencei, a gazdára váró kutyusok és a Budapesti Rendőr Főkapitányság kutyás bemutatója is nagy sikert aratott.