Back to top

A Magyar Méhtenyésztők Országos Egyesületének közgyűlése

Az idei év őszén, október 22-én, az MMOE és a Haszonállat-génmegőrzési Intézet közös szervezésében került megrendezésre a Magyar Méhtenyésztők Országos Egyesületének szokásos, évenkénti közgyűlése.

Az Egyesület vezetőségén - Horváth János, Schrek Ottó, Varga Tamás Imre és Kovács László- kívül közel 40 méhanyanevelő vett részt a rendezvényen. A közgyűlést dr. Beck Tibor igazgató úr nyitotta meg, aki köszöntötte a közgyűlés résztvevőit és bemutatta az elmúlt időszak változásait és eseményeit.

A szakmai előadásokkal kibővített közgyűlésen a Méhészeti és Méhbiológiai Osztály részéről előadást tartott Rácz Tímea fejlesztő mérnök, a fajtajelleg vizsgálatok koordinátora. Előadásában összefoglalta a 2021-es őszi fajtabélyeg vizsgálattal és a vizsgálandó méh minták beérkezésével kapcsolatos információkat, valamint ismertette az elmúlt év vizsgálati eredményeit. A Méhészeti Intézet részéről jelen volt továbbá dr. Zajácz Edit és Sipos Tamás.

A közgyűlésen, a tagfelvétel során 1 új méhész került méhanyanevelői pozícióba, így a magyarországi méhtenyésztők száma 75-re nőtt.